avagy a fogyás és a mozgás művészete

EdinARTS

EdinARTS

Fogyni szeretnék, de nem tudom hogyan? - II. A jojó effektus elkerülése

2015. június 04. - EdinARTS

Kedves Olvasóim!

Ha valaki volt már az életében egyszer is kövér, az nagyon jól ismeri a jojó effektust. Ez a testsúly leadásának és a kilók visszatérésének többszöri váltakozását jelenti. Egy általános súlymegtartó terv nem mindenkinél működik ugyanolyan jól! 

1. Az első lépés a jojó effektus elkerüléséhez, az, hogy elhisszük, hogy sikerülni fog. Azután egy stratégiát állítunk fel magunkban.

2. Ahogy már előzőekben írtam fontos, hogy a mozgást a mindennapjaink részévé tegyük: nem kényszeresen, utálkozva, hanem örömmel. Ehhez meg kell találnunk a számunkra legközelebb álló mozgásformát, amely boldoggá tesz! De az sem kizárt, hogy Téged egy variált testmozgás tesz boldoggá. Manapság annyi fajta mozgáskombinációk közül választhatunk! Csak a legegyszerűbbeket említeném: séta, kerékpározás, futás, tánc, aerobic, görkorcsolya, kosárlabda, tollaslabda, bowling, jóga és még sorolhatnám a tárházat. Ahhoz, hogy a mindennapjaid részévé válhasson a mozgás, nagyon is tudatosan be kell építened a napjaidba. Nem csak akkor, ha időm van rá, vagy nem vagyok fáradt, hiszen akkor nem leszek fáradt, ha minél többet mozgok - erre garanciát is adhatok akár Neked! 

3. Sajnos az emberek sokszor veszik el a saját kedvüket a testmozgástól, azzal, hogy irreális terveket állítanak fel önmaguknak rövid időn belül - ne tedd! Ha hetente pár alkalom sikerül, nem baj, dolgozol rajta és idővel hiányozni fog meglátod! Ha már minden nap mozogsz valamit, emeld az intenzitást! Ha először csak egy 10 perces séta fér bele, hát legyen. A lényeg, hogy következő és az azt követő nap is folytasd! Soha ne tegyél túl nagy erőfeszítést, csak annyit ami még éppen jól esik! Ha olyan mozgásformát választasz, amit szeretsz is, már előre várni fogod az edzést! Ha megfelelően mozogsz, utána kellemes fáradtság fog eltölteni, és feltöltődsz energiával! Elárulom, hogy a testmozgás előnye az is, hogy az edzés után sokkal energikusabbnak fogod magadat érezni, mint előtte, ha megfelelően teszed azt!

Mára ennyit. Holnap a testmozgás és a bevitt kalória helyes mennyiségéről fogunk beszélgetni! 

Ne feledd, mozdulj velem ma is!

_48h0285.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://edinarts.blog.hu/api/trackback/id/tr1007516990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása